Cum să alegi detergentul potrivit pentru nevoile tale

Cum să alegi detergentul potrivit pentru nevoile tale

2020-09-03 10:54:30

Detergentul este un produs realizat prin sinteză industrială, ce modifică tensiunea superficială a soluției de spălare. Detergentul are o putere de spălare superioară săpunului pentru că include aditivi cu rol de substanțe curățitoare active, capabile să ajute la îndepărtarea diferitelor forme de murdărie.

Exista o gamă foarte largă de produse de curățenie și detergenți, iar numirea celui mai bun detergent ar fi imposibilă, căci fiecare este bun în felul său. Detergenții se împart în mai multe categorii și subcategorii, în detergenți pentru rufe, detergenți pentru vase, detergenți pentru curățenie, detergenți pentru pardoseli, detergenți pentru geam, etc., iar clasificarea lor, se face în funcție de agenții de curățare pe care aceștia îi au în compoziție și de concentrația acestora.

Detergenții se împart în mai multe categorii și subcategorii, în detergenți pentru textile, detergenți pentru bucatarii, detergenți pentru pardoseli, detergenți pentru suprafete vitrate (geam), etc., iar clasificarea lor se face dupa indelungi cercetari, in functie de tehnologia si substantele chimice dezvoltate

Ce este un detergent profesional?

Un detergent profesional este acel detergent ce este folosit pentru curățarea unei cantități mari de material sau suprafețe, având formule mai concentrate și care fac aceași treabă ca unul de uz casnic, dar folosind un volum mai mic. Un detergent profesional este folosit cu mașini industriale de curățat.

 

Ce trebuie să știi pentru a alege un detergent?

Înainte de a achizitiona un detergent profesional, trebuie să ști foarte bine pentru ce trebuie să folosească acel detergent. Alegerea este funcție de mai mulți factori, inclusiv de felul și tipul suprafeței ce trebuie curățată, dar și de metoda de curățare. Prin urmare, alegerea unui detergent profesional potrivit este foarte importantă pentru menținerea calității materialului sau suprafeței curățate.

În funcție de destinație, există mai multe tipuri de detergenti disponibili, sub formă lichidă, gel concentrat, pudră, pastă, sau spray (aerosol).

Dacă utilizați o mașină de spălat profesională, indiferent ca este pentru vase, textile sau pardoseli,  primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este de a achizitiona și un detergent profesional compatibil cu tipul de mașină pe care o utilizați. Alegerea intamplatoare poate dăuna mașinii de spălat pe termen lung, motiv pentru care acest lucru este foarte important. Un detergent profesional de calitate nu generează spumă excesivă, care să dăuneze echipamentelor.

Trebuie ales, în primul rând, un detergent profesional eficient care își face datoria. Asta înseamnă că detergentul ales trebuie să aibă compoziția chimică necesară pentru a elimina murdăria dintr-o singură procedură, fără a necesita mai multe spălări consecutive. Prin această procedură s-ar schimba mirosul, care ar deveni proaspăt și plăcut, iar suprafața sau materialul curățat ar fi igienizat. În același timp trebuie să luăm în seamă și eficiența de consum pentru acest detergent profesional.

Trebuie ales de asemenea un detergent profesional care să satisfacă nevoile celui care l-a ales. Să facă față din punct de vedere al concentrației, al compatibilității cu mașinile folosite, să fie specific materialelor sau suprafețelor pentru care va fi folosit. Totul depinde de fiecare consumator și de felul cum își optimizează necesitățile în funcție de consum.

 

Câțiva detergenți foarte eficienți

 

 1. TASKI Sprint 200 este un detergent profesional lichid, multifuncțional, pentru uz zilnic, pe bază de alcool pentru curățarea fără urme a tuturor suprafețelor dure lavabile, suprafețe rezistente la apă. Conține o combinație eficientă de alcooli și surfactanți, cu ajutorul cărora ne putem bucura de o acțiune rapidă, uscare rapidă și un pH neutru la utilizarea în diluție. Este adecvat pentru utilizarea pe suprafețe lavabile, inclusiv blaturi, ceramică, precum și suprafețe din plastic.

TASKI Sprint 200 este disponibil în ambalaje de diferite dimensiuni și se poate doza fie manual (concentrat standard), fie prin unul din echipamentele de dozare (J-Flex® sau QuattroSelect).

Printr-o dozare corectă, cheltuielile sunt reduse, iar impactul asupra mediului înconjurător este minim.

Principalele beneficii ale acestui detergent sunt:

 • Sigur pentru utilizarea pe majoritatea suprafețelor lavabile dure,
 • Tehnologia ONT (dezodorizare activă) neutralizează moleculele mirosurilor neplăcute. Astfel amplifică efectul parfumului, asigurând un miros proaspăt, de lungă durată,
 • Uscare rapidă fără urme,
 • Adecvat pentru curățarea umedă cu mopul,
 • Lasă un parfum proaspat de lămâie, în toate ariile curățate.

Nu exista pictogramă periculoasă pe eticheta, produsul nu este, de asemenea, clasificat ca periculos pentru manipulare.

 

 1. TASKI Jontec Forward este un detergent profesional pentru pardoseli, alcalin, pentru spălări grele, special conceput pentru maşini automate de curăţat pardoseala. Formula cu spumare redusă îndepărtează eficient depunerile persistente, murdăriile şi grăsimile de pe toate suprafeţele lavabile neprotejate, cu excepţia lemnului neimpregnat. Ideal pentru decaparea superficială. Deși este un detergent conceput pentru mașinile automate de spălat pardoseli, acest detergent se poate utiliza și manual, cu mopul.

Este foarte important să testați compatibilitatea detergentului într-un loc ascuns, înainte de utilizare. Îndepărtați imediat stropii de soluție de pe suprafeţele sensibile precum plinte din lemn, suprafeţe vopsite sau lăcuite, cu o lavetă udă.

Beneficii:

 • Performanţe de curăţare foarte bune pe o gamă largă de pardoseli lavabile, cu excepţia lemnului neimpregnat,
 • Curăţă şi îndepărtează eficient murdăria, grăsimile şi filmul format de alte preparate de întreţinere,
 • Ideal pentru maşinile automate de spălat pardoseala,
 • Adecvat şi pentru aplicările cu monodiscul, şi pentru sistemele de aplicare umedă cu mopul,
 • Lasă o aromă proaspătă şi plăcută,
 • Excelent decapant superficial, conferă o aderenţă superioară emulsiei aplicate ulterior.

Produsul a fost avizat pentru producţie şi comercializare pe baza unei evaluări de risc toxicologic de către Departamentul Global de Securitate a Produselor (GPS) din cadrul Centrului Global al grupului Diversey, prin avizul nr. JD20364, fiind declarat ca sigur în utilizarea normală conform destinaţiei şi a instrucţiunilor de folosire.

 

 1. TASKI Sani Cid este detergentul potrivit pentru curățarea grupurilor sanitare, compatibil cu apa dură. Formula sa specială combină performanţa excelentă de curăţare cu prevenirea depunerilor de piatră şi rugină, în special în medii de apă dură. TASKI Sani Cid este un detergent pe bază de acid citric pentru curăţarea zilnică a tuturor suprafeţelor lavabile, rezistente la acizi, din grupurile sanitare.

Foarte important! A nu se utiliza pe suprafeţe sensibile la acizi, precum marmura, travertinul, mozaicul şi alte suprafeţe calcaroase. Testaţi compatibilitatea materialului, într-un loc ascuns, înainte de a trece la utilizare.

TASKI Sani Cid este potrivit mai multor metode de utilizare, dar tot timpul se utilizează diluat. Cele 3 metode de utilizare sunt la îndemâna oricui:

 • Metoda de curăţare prin pulverizare-ştergere.
 • Metoda de curăţare cu soluţie preparată în găleată.
 • Curăţare prin aplicare umedă cu mopul
 • Beneficii:
 • Proprietăţi eficiente de curăţare şi detartrare, în zonele de apă dură,
 • Adecvat pentru utilizare pe suprafeţe metalice, cromate intacte şi dispozitive din oţel inox,
 • Inhibitorul de coroziune încorporat previne deteriorarea suprafețelor cromate sau nichelate,
 • Lasă o aromă plăcută.

Pentru curăţarea iniţială a suprafeţelor cu depuneri semnificative de piatră sau rugină utilizaţi local preparate precum Sani Calc sau Sani Clonet. Consultaţi reprezentantul VisionClean pentru detalii.

 

 1. Oxivir Plus Spray este un detergent profesional dezinfectant lichid cu spectru larg pentru suprafețe, adecvat și pentru dispozitive medicale. Oxivir Plus Spray de la Diversey este un agent de curăţare şi dezinfectant lichid cu spectru larg, gata de utilizare, prevăzut cu pulverizator, pentru curăţarea şi dezinfectarea suprafeţelor dure neporoase, echipamente și dispozitive medicale şi a anumitor articole de îmbrăcăminte delicate. Bazat pe o tehnologie patentată, cu formulă acidă pe bază de peroxid de hidrogen este eficient împotriva unui spectru larg de microorganisme incluzând bacterii, virusuri, fungi şi levuri. Curăţă şi dezinfectează într-un singur pas. Acest lucru îl face ideal pentru curățarea zilnică a spațiilor publice. Potrivit pentru o gamă largă de aplicații, de la condiții de sănătate exigente, până la curățarea dezinfectantă a zonelor de contact din bucătărie și a zonelor umede în curățarea instituțională. Produsul poate fi utilizat cu laveta de microfibră, bumbac dar și cu șervețele de hârtie, de unică folosință.

 • Beneficii:
 • Curăţă şi dezinfectează într-un singur pas, reducând timpul de lucru,
 • Dezinfectare cu spectru larg testată conform normelor europene împotriva a numeroși agenți patogeni precum HIV, HBV, HCV, gripa aviară, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Salmonella enterica, MRSA, VRE și Norovirus,
 • Performanță de curățare excelentă, inclusiv detartrare și prevenirea depunerilor de calcar,
 • Profil bun de siguranță pentru utilizator,
 • Profil ecologic bun, se descompune în oxigen și apă,
 • Potrivit pentru utilizare în zone de risc din domeniul medical, inclusiv săli de operații, unități de terapie intensivă, unități de terapie intensivă neonatală și saloanele pacienților.

Utilizat conform recomandărilor, Oxivir Plus Spray poate fi aplicat pe majoritatea materialelor obişnuite.

Se va manipula conform normelor de igienă industriale şi a normelor de securitate. A se păstra în recipientul original închis ermetic.

Produsul este fabricat în UE în conformitate cu cerinţele Directivei 98/8/CE, transpusă prin HG956/2005 şi amendamentele ulterioare la aceasta, fiind avizat de către Ministerul Sănătăţii Publice prin avizele sanitare nr. 1552BIO/02/05.14 pentru spaţii private şi zone de sănătate publică şi 468BIO/04//05.14 pentru industria alimentară.

 

 1. TASKI Sprint Glass este un detergent pentru curățarea geamurilor şi a suprafeţelor lucioase. Taski Sprint glass este foarte eficient pentru geamuri și suprafeţe de sticlă, pentru curăţarea fără urme a geamurilor, oglinzilor şi a altor suprafeţe cu luciu superior. Formularea sa sigură permite ca produsul să fie utilizat pe toate suprafeţele lavabile. Taski Sprint glass beneficiază de tehnologie patentată unică de neutralizare a mirosurilor ONT, dezodorizare activă pentru neutralizarea eficientă a mirosurilor neplăcute și prospețime de lungă durată, eliberând un miros proaspăt.

 • Beneficii:
 • Adecvat pentru utilizarea pe o gamă largă de suprafeţe dure, rezistente la apă, precum geamuri, oglinzi, ceramică glazurată, dar şi pentru suprafeţe din plastic,
 • Lasă geamurile şi suprafeţele fără dungi şi urme,
 • Îndepărtare excelentă a amprentelor de degete, precum şi tratarea petelor provenite de la alte tipuri de murdărie aderentă,
 • Uscare rapidă, fără pete,
 • Lasă o aromă plăcută, proaspătă.

TASKI Sprint Glass este disponibil în ambalaje de diverse dimensiuni și poate fi dozat fie manual (concentrat standard), fie prin unul din echipamentele noastre de dozare (J-Flex sau QuattroSelect). Printr-o dozare corectă, cheltuielile sunt reduse, iar impactul asupra mediului înconjurător este minim.

Se poate utiliza prin pulverizare, pulverizaţi soluţia pe o lavetă umedă şi ştergeţi sau aplicaţi soluţia cu o lavetă, un burete sau un mop şi ştergeţi.

Postat în News De:
catalog manager

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii